Исторически музей – Разлог с поредна придобивка, продукт на добра работа и организация и управление на проекти

0
245

Историческият музей в Разлог получава нови витрини за изложение и съхранение на експонати от музея.
Средствата са осигурени от спечелен от ръководството на музея проект финансиран от Министерство на културата. Това позволява закупуване на нови витрини, които ще бъдат поставени в експозиционните зали и ще презентират богатото културно-историческо наследство на региона. Реализацията на проекта е част от обявената конкурсна сесия на тема: „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“.
 Срокът за изпълнение е до 21.10.2021г.

Директорът на музея в Разлог г-жа Христина Манова изказа специални благодарност на Министерство на културата и Община Разлог за подкрепата.

„С тяхна помощ успяхме да превърнем музея в привлекателно място за туристи от цялата страна, както и много гости от чужбина, които проявяват интерес към богатите и интересни експозиции, които по живописен начин представят миналото на този прекрасен край – Разлог и съседните населени места“.

„Нови витрини за музея в Разлог“ е поредния проект, който печели Историческия музей под ръководството на Христина Манова. С отлично изпълнените до сега проектни дейности и усвоени средства бяха изпълнени редица важни мероприятия, действия и осигурена още по-добра среда за съхранение, опазване и популяризиране на експозициите на музея, което добавя  значителна добавена стойност към управлението на институцията и цялостната организация на работа.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments