Срамна, грозна, и недостойна постъпка в навечерието на светлите Коледни празници. Вандал изхвърли карантия от прасе в коритото на р. Язо в Разлог

0
136

Грозна, недостойна, и срамна постъпка на предполага се възрастен човек, възмути жителите на ул. „Изворите“ в Разлог.
В сезона, когато традииционно в много български домове се колят домашни прасета, приготвят се вкусни мезета, зимнина и др., неизвестен засега гамен, е изхвърлил в коритото на река Язо св.карантии, непочистени, и пълни с фекалии. Гледката е повече от грозна, отвратителното деяние възмущава десетки жители на „Крапата“ махала, минаващи покрай мястото. Хората негодуват, срещу грозната и срамна постъпка, да изхвърлиш подобни отпадъци в реката, когато цяло лято, есен, коритото системно се почиства, следи се за паднали клони, дървета, и др. неща, които пречат както на проводимостта на водата, така и замърсяват чистата река. Който и да е сторил това – да изхвърли след обработеното заклано прасе непочистените карантии в реката, едва ли притежава достатъчно ум, за съвест да не говорим.
Река „Язо“ е сред най-живописните и чисти реки в града,и региона. Похвално е усилието на общината да почиства както клоните и короните на дърветата, така и зелените площи, да поддържа хигиената около речното корито, и вътре. Редовно и неизменно старателно се извършват дейности за поддържане на чиста както р. Язо“, и другите реки в града. Но въпреки тези усилия, самите ние образно казано „Сер….м на метеното“. Не ценим. Не пазим.Напротив.
Изхвърляйки подобни нечистотии не само се замърсява реката, но е и отвратително като гледка. Допълнително зле за автора на тази мерзка постъпка говори и фактът, че покрай това място минават и десетки деца, ученици, за които „примерът“ е очеваден. Как някой мързелив, и меко казано невъзпитан гамен ползва водата и речното корито за кошче.
Дали съвестта кара този човек нощно време да спи спокойно??? Дали в средата на хола си, със скъпият ламинат, пред скъпият телевизор, и скъпите си претенции извършителят би изхвърлил карантиите от прасето??? Едва ли. Дали ще се засрами ??? По-скоро не. Иначе, не би го направил. Но заради постъпката си, трябва да знае, че мястото му е не в града, където живеят циивилизовани хора, не в добре обзаведено жилище, а трябва да смени адресната си регистрация с кочината, в която е отгледал прасето, което е заклал, и чиито карантии е изхвърлил в реката.
Вярно е, че люде много, човеци малко…след тази постъпка намаляха с още един, в полза на прасетата, които обичат мърсотията, и да живеят близо до нея.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments