Коледно настроение и емоция в Булевардът на елхите в Разлог – дело на младежи от Разлог и Италия, Испания, и Португалия

0
105

„БУЛЕВАРД НА ЕЛХИТЕ“  – ПОДАРИ ЧАСТ ОТ КОЛЕДНОТО СИ НАСТРОЕНИЕ

За четвърта поредна година сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ с подкрепата на Община Разлог организира „Булевардът на елхите“.

Тази година в инициативата се включиха и младежи от Испания, Италия и Португалия, които изпълняват своята европейска доброволческа служба при нас в рамките на проект „Creative Youth Academy”, финансиран по програма „Еразъм +”. Те бяха поканили и свои приятели доброволци, работещи по различни ЕДС проекти в други градове на България. Всички заедно прибавиха своята доза нестандартност към инициативата и предадоха ентусиазма си и на жителите на град Разлог.
Тази година, освен да украси елха всеки, който желаеше, имаше възможността с помощта на доброволците да направи и инсталация от прежда между дърветата в парка, в която да втъкне коледни украшения или отличителни символи на неговата институция, организация или фирма. Беше интересно, забавно, нестандартно и атрактивно!
Украсяването на елхите и направата на инсталациите с прежда в централния градски парк започна в 10:00ч. и продължи до 15:00ч. Над 150 човека от различни възрасти се включиха в инициативта. Всички се забавляваха от сърце и създадоха прекрасно коледно настроение. Инсталациите ще останат да красят централния парк през следващите седмици.

Инициативата, идея за която даде преди години сдружение “Международни инициативи за сътрудничество” се превърна в обичана традиция в Разлог в навечерието на Коледа. Възможността за нетрадиционна украса на елхите в центъра на Разлог, поле за изява на въображение, идея, на всички желаещи е вече обичана традиция, част от духът на Коледа в града. Участие взима всеки, който има желание, настроение, и заедно с приятели, се включва в проявата, която прави  очакването на Коледа още по празнично. И тази година забележителен творчески хъс показаха всички участници, които доказаха своите дизайнерски умения.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments