В петък 02.12. грейват празничните светлини в Банско

0
262

На 2 декември кметът на община Банско Георги Икономов ще запали коледните светлини на елхата на площад „Никола Вапцаров“, с което ще бъде даден старта на коледните тържества в планинската община. Наред с това всички емблематични сгради в града, централни улици и входове на курорта, са украсени за по-добро празнично настроение.
Ски – зона Банско отваря врати на 8 декември, когато лифтовете и съоръженията започват да работят. Богата програма и много изненади са подготвени за официалното откриване на сезона на 17 декември, както в центъра на града, така и на Бъндеришка поляна.
През целия месец декември, Банско ще бъде център на безброй коледни прояви и тържества. Класът по пиано и театрален състав при НЧ „Никола Вапцаров“ – гр. Банско ще изнесе своя коледен концерт на 16 декември. Седмица след това, на 22 декември самодейните състави към читалището ще подарят на публиката празничен концерт под надслов „Бяла Коледа“. Жителите и гостите на града, избрали да посрещнат Нова година в Банско, ще могат да се включат в празничния концерт на централния площад в новогодишната вечер, на който специален гост ще бъде младата фолклорна изпълнителка Радостина Паньова.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments