Никога не се карай с човек, който ти слага храна в устата

0
141

С бакшиша ползвам старото правило: 10% за обяд и между 12% и 15% за вечеря. Според мен е ясно – тези хора търчат и ти прислужват, а заплатите им са малки, разчитат на бакшиша. Ако си направил сметка от 10 лева, левче е ок, не е много работата, но ако е 100, явно са ти носили и отсервирали повече, затова трябва да е процент от сметката. Вечер е по-висок, защото са по-натоварени.

И как така има хора, за които бакшишът е просто закръгляне? Сметката е примерно 167.50, те оставят 170 и викат – ми нали оставихме? Това момиче ти принася и отнася три часа, търпи ти просташките шеги, дебелата ти жена пет пъти го връща за салатата, щото е нервна и иска кюфтета, но си изкарва диетичния стрес на сервитьорката, тоя до теб яде като прасе, омазал цялата покривка, а милото ви дете чупи трета саксия, обаче ти – два лева бакшиш, и даже с размах, щедро вика абе закръгли ги, няма проблем, да оставим нещо на момичето.

Мисля, че в трудовия кодекс за сервитьори трябва да пише ясно, че на гадни клиенти може да се изплюеш в супата, заедно с цялата смяна колеги.

То и да не пише, те си плюят, сигурен съм.

В града-герой казваме, че никога не се караш с човек, който ти слага храна в устата.

 

от Емил Кошлуков 168 часа

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments