Извънредно заседание на общинският съвет в Гоце Делчев днес

0
158

Председателят на Общинския съвет в Гоце Делчев Ангел Гераксиев свиква във вторник извънредно заседание за вземане на бързо решение по повод получено в общината писмо от Министерството на здравеопазването за инвестиционен проект по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.

Проектът е свързан с с обновяване и модернизация на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на цялата страна. За реализиране на проекта е необходимо на здравното ведомство да бъдат дарени или да бъде учредено безмъзмездно право на ползване върху помещенията, в които се помещава в момента Центърът за спешна медицинска помощ в Гоце Делчев, както и допълнителни помещения от 50 кв. м. и прилежащ терен към сградата от 170 кв. м.

Сградата на бившата поликлиника в Гоце Делчев, където е ситуиран и Спешният център, е включена в капитала на общинското предприятие “Медицински център – 1”, а прилежащият имот е частна общинска собственост.

С решение от 2012 г. на местния парламент “Медицински център – 1” в Гоце Делчев е учредено право на ползване на ЦСМП за срок от 5 години върху помещения, намиращи се в сградата на центъра. Възможните допълнителни помещения са функционално свързани с досега ползваната от Спешния център база.

Ако проектът се реализира, в източната част на сградата би могло да се преустроят нови два кабинета. Допълнителният терен може да бъде включен също в източната част на имота, като се обособи подход изцяло за нуждите на ЦСМП-Гоце Делчев, обясниха от общинската администрация в града.

За осигуряване на по-добри условия за работата на Спешния център в Гоце Делчев, във вторник кметът Владимир Москов ще предложи на съветниците да приемат решение общинското дружество “Медицинки център -1“ да учреди на Министерството на здравеопазването безвъзмездно прави на ползване за нуждите на ЦСМП-Гоце Делчев за срок от 10 години върху помещения, намиращи в недвижим имот и включени към капитала на общинското дружество.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments