ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ОТКРИ СПОРТНА ЗАЛА „НЕВРОКОП АРЕНА“ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

0
193

Министър – председателят на Република България Бойко Борисов заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството, кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, председателя на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев и народните представители от Благоевградски многомандатен избирателен район Георги Андонов и Кристиан Вигенин, откриха днес Многофункционалната спортна зала „НЕВРОКОП АРЕНА“ в гр. Гоце Делчев.
На официалното откриване присъстваха областния управител на Благоевградска област Бисер Михайлов, заместник – кметовете на общината, общински съветници, представители на всички спортни клубове в града, спортисти, треньори и много граждани.
Кметът Владимир Москов припомни, че изграждането на спортното съоръжение струва близо 4 милиона лева, като 3 млн. 313 792 лв. са осигурени от държавния бюджет чрез публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, а останалите 620 000 лв. са от бюджета на община Гоце Делчев. Той благодари на премиера за подкрепата, която е оказала до момента държавата в реализирането на редица проекти в общината, които коренно са променили нейния облик през последните години. Владимир Москов допълни още, че от следващата седмица ще започне санирането на блоковете в жилищните комплекси „Дунав“ и „Юг“ в Гоце Делчев.“Общо 22 блока ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“, каза още той. В знак на благодарност и за спомен, Москов подари на премиера плакет, който да му напомня за откриването на залата в Гоце Делчев.
„Имаше проблем с изграждането на спортната зала в Гоце Делчев, но говорихме с кмета и с депутатите и осигурихме финансиране за завършването й, за да имат младите хора повече възможности за свободното си време“, каза премиерът Бойко Борисов при откриване на новото спортно съоръжение. Министър-председателят припомни, че в сътрудничество с централната изпълнителна власт от няколко години в Гоце Делчев е изграден нов парк, оправени са и пътищата. По време на откриването, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова допълни, че ще бъдат осигурени 300 000 лв. за спортната зала в Брезница. В самата спортна зала, премиерът Бойко Борисов и останалите официални лица, бяха посрещнати от спортистите, практикуващи различни видове спорт в Гоце Делчев. От Футболен клуб „Пирин“ министър – председателят получи като подарък спортен екип, а капитанът на хандбалния отбор „Пирин“ му подари топка. Премиерът получи символични подаръци и от представителите на другите спортни клубове – по тенис, карате и баскетбол.
Новооткритата днес многофункционална спортна зала представлява комплекс с обща застроена площ от 3071 кв.м, включващ зала, хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители. Самата състезателна зала е с основно игрално поле 20/40 метра, което е подходящо за състезания и тренировки по осем различни вида спорт. Капацитетът на залата е 1200 места, а площта – 1890 кв. м.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments