Община Банско с по-голям брой избирателни секции

0
161

На предстоящите избори за президент и вицепрезидент, както и във връзка с провеждания на същата дата национален референдум кметът на община Банско Георги Икономов издаде заповед за промяна на номерацията на избирателните секции, както и на техния обхват.

На основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА и чл. 8, ал.2 от Изборния кодекс градоначалникът на Банско увеличи броя на секциите в Банско и Добринище, което доведе до разместване на адресите, които попадат в избирателните секции.

Затова Община Банско препоръчва на жителите си да направят справка с избирателните списъци на официалната електронна страница на Общината, където в раздел Избора за президент и вицепрезидент и национален референдум са обявени всички секции и попадащите в тях избиратели.

Справки за избирателните секции ще могат да бъдат направени и със списъците, залепени на входа на читалище Никола Вапцаров в Банско, на витрините на Пенсионерския клуб в града и на входа на читалище Димитър Благоев в град Добринище.

Промените в броя и обхвата на избирателните секции на територията на община Банско са мотивирани о желанието на общината да намали броя на гласуващите в една избирателна секция. Това ще намали възможността от струпване на желаещи да гласуват и ще ускори процеса по пускане на бюлетините.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments