Депутатите Д. Савеклиева и Г. Андонов поканиха зам. министър Костов на среща със земеделци в Хаджидимово

0
146

Заместник-министър Георги Костов се срещна със земеделци в Хаджидимово по покана на депутатите от Пиринско Даниела Савеклиева и Георги Андонов
Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов се срещна в Хаджидимово със земеделци от региона. Срещата бе организирана по покана на народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева и Георги Андонов.
„Сектор „Земеделие” е приоритет за правителството и се полагат усилия за подпомагане на всички отрасли”, каза Георги Костов. Той подчерта , че благодарение на правителството на Бойко Борисов се е върнало доверието на Брюксел в нашата държава. „Това даде възможност да се отворят европейските фондове във всички сектори.
Заварихме в лошо състояние Програмата за развитие на селските райони, но доверието на Европейската комисия в държавата и в екипа на земеделското министерство даде възможност тя отново да заработи”, каза още заместник-министър Костов. Според него, въведените мерки във всички сектори вече дават резултат. „ ъпреки кризата животновъдите се увеличават, помощите за тях нараснаха с 60 %.
Дадохме възможност за допълнителни пасища от Горския фонд”, каза още Георги Костов.
Земеделците от региона поставиха редица въпроси, свързани с възможностите за финансиране на сектора, както и за финансовото спомагане за подобряване на напоителни системи, помпени станции, проекти свързани с хидромелиорациите.

взето назаем от “Струма.ком”

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments