Кметът на Сатовча с важна позиция в Камарата на местните власти в Страстбург

0
170

Кметът на община Сатовча, Арбен Мименов е разпределен в Камарата на местните власти и е избран за титуляр в Комисията по актуални въпроси, а в Комисията по мониторинг е посочен като заместник-делегат.

Това стана по време на 31-та сесия на Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа (КМРВЕ) в Страсбург, която се проведе от 19-ти до 21-и октомври.

Съставът  на делегацията на Република България за настоящия мандат е по предложение на Управителния съвет на Националното сдружение на общините и е одобрен с постановление на Министерски съвет.

„Темата на първото заседание за мандата бе “Етика и прозрачност на местното и регионално ниво”, което поставя началото на работата на предстоящия мандат за периода 2016-2020 година. Разбира се актуалната тема за обсъждане бе и тази за бежанците, и още много други“, коментира  кметът на община Сатовча д-рАрбен Мименов.

Той сподели още, че след официалното откриване на 31-та сесия на Конгреса, новите членове на делегациите са получили своите акредитации.

На сесията е бил проведен и избор на президент на Конгреса и президенти на Камарите на местните власти и регионите, като са били избрани и седемте вицепрезиденти на двете камари. Одобрени са били също и представените проекти на програмите на новоизбраните ръководители.

Конгресът на местните и регионалните власти на Съвета на Европа (КМРВЕ) е консултативен орган на СЕ, който съществува от 1994 г. и цели насърчаване на местната и регионалната демокрация в страните членки и следи за прилагането на принципите на Европейската харта за местно самоуправление.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments