Йорданеску с три ключови смени в 3– ти мач поред

0
177

И при Едуард Йорданеску ЦСКА продължава да има няколко отчетливи проблема, такива каквито бяха на лице и при предшественика му на треньорския пост – Христо Янев. Статичните положения все така са непозната земя за армейците и не водят до достатъчно опасности за съперниците. Отделно от това отборът няма достатъчно острота, динамика и нестандартни решения в атака. Лута се пред наказателното поле на съперника и не може да намери адекватно продължение на тоталната си доминация по отношение владеенето на топката. Йорданеску изглежда неспособен да се справи и с огромния проблем в центъра на защитата. Друг е въпроса, доколко е възможно от Чорбаджийски и Перес да се извлече повече. Може би потенциалът им е такъв.
Тези пропуски вече са добре познати и се чака тяхното решение. Но Йорданеску има един силен коз в своите ръце и срещу Монтана (2:0) това си пролича отново. Той води по отличен начин мачовете. За това говорят смените, които прави румънецът. В Ловеч той за трети пореден път извърши ключова промяна в състава и то още на почивката. Йорданеску не се бави с решенията, а ги взема бързо и прави навременни корекции в хода на срещите. За разлика от огромна част от треньорите в Първа лига, които прибягват към смените чак към 60-ата минута. Румънецът действа светкавично и много добре знае кого да извади от терена, по кое време и кой да пусне на негово място.
Така срещу Монтана на полувремето в игра за ЦСКА се появи Милчо Ангелов, вместо вътрешният халф Бумал. Йорданеску добре прецени, че няма нужда от двама дефанзивни играчи в средата на терена и вкара втори нападател. Именно Ангелов изигра основна роля, след като вкара двата гола за победата. Ключова смяна, донесла трите точки.
Преди това във Вечното дерби треньорът отново удари Бинго със своята смяна на почивката. Тогава извади Александър Георгиев и пусна Преслав Йорданов. В крайна сметка напористият таран си изработи сам дузпа и после я реализира. Отново смяна, която бе решаваща.
А преди това – срещу Ботев, Йорданеску отново направи гросмайсторска смяна на почивката. ЦСКА остана с 10 човека, точно преди края на първата част. Румънецът извади инертния Руи Педро и на негово място пусна Бумал. Французинът се включи много силно, като внесе спокойствие в средата на терена и укрепи отбраната. Това позволи на ЦСКА не само да играе като равен с равен с 10 играча, но дори да бъде по-добрият отбор на терена, като въпреки намаления си състав запази превъзходството си от първата част. Така в три поредни срещи наставникът на червените прави много точни промени още на полувремето, което показва, че има отличен поглед върху събитията на терена.

 

препечатано от ТЕМА СПОРТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments