Планинари – доброволци поставиха нова маркировка в Пирин

0
196

Планинари направиха нова маркировка под връх Ореляк в Пирин. Доброволците циментираха жалони през уикенда, за да помогнат на туристи, посетили планината, да се оринтират в нея.

Хората поставилите ориентирите в Среден Пирин се надяват, че ще има все по-малко изгубили се в мъгла излетници. На ентусиастите от София и Гоце Делчев в поставянето на маркировката помогнаха хижари от близките хижи.

Стълбовата маркировка на Добро поле не е единствената подновена в една от най-красивите планини на България. През миналата година 26 км. от маркировката на международния маршрут Е-4 бе подменена. Смяната на маркиращите съоръжения бе извършена в участъка: местност Комитски чарк – м. Тодорово (Тодорова поляна) – м. Суватя – м. Сеното – м. Добро поле – хижа „Попови ливади“ – м. Дългия чучур. Останалите от миналото оцелели жалони бяха пребоядисани, пътеката за извършващите планински преход бе почистена и бяха сложени указателни табели.

Поставянето на видими ориентири е направено с лични средства на планинарите – доброволци. Затова те апелират:

Моля, не рушете направеното от нас ЗА ВАС!

Инициативата за обозначаване на маршрути в Пирин е още една прекрасна идея, особено в сезона на мъглите и преди предстаящата зима, когато планините са обект на все по-голям интерес от туристи.

 

Източник : Uspelite.bg
Автор Мая Джамбазова 

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments