Безплатни очни прегледи в три населени места в община Гърмен

0
230

От днес  започват провеждане на безплатни очни прегледи за жителите на 3 села от община Гърмен. Лекари-офталмолози от здравни заведения  в София преглеждат жителите на три селла.

Това са общинският център, село Гърмен и най големите населени места в общината – Дебрен и Рибново.
Кампанията се организира от Сдружение “Право на зрение-България”, Александровска болница-София, Софийско дружество по Офталмология и Организация на евреите в България “Шалом”.

Идеята за тази инициатива е да се направи достъпна качествената лекарска грижа за българите, живеещи в по-отдалечени от столицата места. Безплатните прегледи са най-вече за хора с ограничени и ниски финансови възможности, както и за деца.

Община Гърмен е четвърта поред община в България, през която минава кампанията и беше радушно подкрепена от кмета Минка Капитанова и целия й екип. Администрацията в Гърмен се ангажира и с осигуряването на безпроблемното им протичане на територията на община Гърмен.

Според направения предварителен график в община Гърмен, прегледите ще се проведат на 19-ти, 21-ви и 24 октомври от 10 до 16 часа, както следва : на 19.10.2016 г. – в село Гърмен в пенсионерския клуб в сградата на общинска администрация; на 21.10. 2016 г. – в село Дебрен в читалището и на 24.10.2016 г.- в село Рибново в кметството.

Посещението при очните специалисти ще е по реда на пристигане на пациентите, без предварително записване на час.

При констатиране на по-леки здравословни проблеми, лекарите ще реагират на място. При откриване на по-сериозни заболявания на очите, офталмолозите ще насочват и съветват хората къде и как да потърсят последваща грижа за своето зрение в различни болници и центрове в столицата.

Кампанията стартира от 3 октомври, и вече бяха извършени  безплатни прегледи на жителите в общините Симитли, Якоруд, както  и села в община Разлог.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments