Изключително голям интерес на работодатели от туристическия бранш към предстоящата трудова борса в Разлог

0
160

Изключително голям интерес на работодатели от туристическият бизнес към предстоящата трудова борса организирана от Бюрото по труда в Разлог. Тази година, заявените работни места са в пъти в повече, в сравнение с други години, информира директорът на трудовата агенция в Разлог Марияна Тренчева. Стотици са свободните позиции за рецепционисти, камериери, готвачи, пом.готвачи, пикола, бармани, сервитьори и др., които хотелиерите от най-добрият зимен курорт у нас Банско търсят да наемат на прага на новият зимен сезон.
При провеждането на разговори с трудови посредници, относно инициативата “Трудова борса”, те споделят, че има огромна нужда от работна ръка, като сред едно от най-важните условия, които предлагат  много от хотелите е, и постоянен трудов договор.
Търсещите работа безработни, или заинтересовани да започнат работа в туристическият бранш в Банско, могат да се срещнат лично с работодателите, мениджърите на хотели, по време на борсата, която ще се проведе в четвъртък 13.10. в 11.00 ч  в читалище “15.09.1903” година в Разлог. Там те ще имат възможност да обсъдят изисквания, критерии на работодателите, както и работна заплата,работно време, и възможности за наемане.
Трудовата борса в Разлог е едно от най-успешните начинания на експертите по труда в Разлог. Събитието е ежегодно, провежда се през есента, и дава изключителната възможност на безработни, търсещи работа, да се срещнат на място с хотелиери, ресторантьори и др., да проведат интервю, и обменят контакти. Предимството е много голямо и поради фактът, че в противен случай, търсещите работа, трябва сами да обикалят по хотелите в Банско, а по време на борсата срещите са организирани, и ефектът е много по-голям.
Тази година интересът от страна на туристическият бизнес, и желанието им да наемат повече хора на работа, е толкова завишен, че броят на обявените свободните работни места е много по-голям в сравнение с предходните години.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments