Добрата новина: Добри хора от Банско, Германия, Дания, София, Благоевград, Пловдив, Петрич, Ракитово, Велинград, Бургас, сбъднаха мечтата на 15 г. Гого

0
202

Доброто съществува!!! Има и хора, с големи сърца, притежаващи и човещина, които правят добри дела, сбъдват мечти!! В светът, в който живеем, това наистина е новина. Историята е свързана с едно обикновено семейство от гр.Банско.
Познавам Мая покрай работата ми, но освен експерт, който работи в сферата на социалните дейности,и голям професионалист, тя е мил, позитивен, винаги усмихнат и ведър човек.Мая е и майка на две прекрасни деца. Заедно със съпругът си, живеят обикновен живот, като повечето от нас. Едно от техните дечица я е 15 г. Гого. Като своите връстници,той обича да спортува, да играе и гледа фтбол, и освен това е много голям фен на един от най-добрите футболни клубове в света – ФК Барселона.
Гого е слънчево и усмихнато дете. Той е малко по-различен от своите връстници, защото е със специални потребности. Но обича футболът, и обича да мечтае.
Колекционира символи, екипи и др. атрибути на любимият му отбор Барса. Една от най-големите му мечти, е да отиде на стадионът „Ноу Камп“, където играе Барселона.
Неговата майка Мая, споделя мечтата на Гого със свои приятели в социалната мрежа, и десетки добри хора, с човещина и големи сърца откликват, за да стане мечтата на момчето, реалност.
С огромно вълнение, и радост, Мая сподели историята за доброто, която показва, че то наистина съществува.

Исках да ти разкажа за нещо хубаво, усмихнато и слънчево! Както знаеш имам дете с умствено изоставане! Синеокият Гого! Тази година на 30.10. Става на 15 години! Преди време моя приятелка го зариби по футболните отбори и специално Барса! Та у нас имаме екипи, анцузи… та Гого от сума време е заповтарял как мама ще го води да види стадиона на Барса! Чудех се какво да направя, защото не е по силите ни! И на 01.09 тази година спретнах една фейсбук група от 140 приятели и им споделих мечтата на Гого! Познай! Пре годините сме събирали пари за рехабилитация, за операция… сега си мислех че за такава глупост, едва ли! Едни приятели ни купиха даже билет за мач на Барселона точно на рождения ден на Гого! Събраха се пари за билети и за спането там! Но вчера още По-голяма изненада… една от моите приятелки пратила на ФК Барселона цялата идея за сбъдването мечтата на Гого! И вчера са отговорили от Барса че ни чакат и биха искали да направят снимки на гого с отбора!!! Поплаках си… от радост де! Знам че обичаш такива истории! И знам че на хората им е писнало да слушат само лоши неща! Истината е че още има добри хора в България! И са заедно с нас не само в лошите неща, но и в сбъдването на мечтите! А Гого съм сигурна, че ще се снима до Меси и ще каже… и той ми е приятел! Просто защото, ако за мен известността има значение, за него е важно някой просто да го гушне! Надявам се, че усмихнах деня ти и ако искаш една добра история за хората! „

Тази история, е доказателство, че има и добри новини!!! На Гого пожелавам прекрасно изживяване, и едно страхотно пътуване. На хората, които показаха,че могат да правят чудеса, с добрите си сърца, едно голямо „Браво“, за това, че въпреки че животът ни напряга,уморява, и стресира са намерили сили, да сбъднат една детска мечта.
Мая с родители като теб, и Цветан, Гого е едно от най-щастливите деца на планетата!!!

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments