Венци Стефанов: Бутат си синовете в националния отбор, Лечков натиска треньорите

0
188

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов отправи остра критика към националния отбор и отговорника на тима Йордан Лечков. Босът на “белите” заяви , че отборът на трикольорите е стигнал дотук заради такива хора като Лечков, който бутал сина на свой приятел в юношеския национален тим. Стефанов за пореден път изтъкна, че е нужна генерална промяна в националния тим и даде за пример Франция.

“Снощи се видя, че сме на светлинни години от нивото на европейския футбол. Швеция, която в момента не е на добро ниво и не направи нищо на европейското, ни надигра категорично. Дори и без най-добрия си футболист – Златан Ибрахимович. Смеят му се на Димитър Пенев, но той е прав, че не може да пазим противника от три метра разстояние. Тази зонова защита не е за нас. За да играеш по този начин, трябва в отбора да имаш много интелигентни състезатели, научени да играят, направо доценти.

Не съм футболен специалист, но смятам, че този стил на игра не е за нас. Добре, че беше Васил Божиков да ни спаси на 2-3 пъти. Нали видяхте как се хвърляше. Иначе съм доволен от старанието и желанието на футболистите. Определено имаха желание, но за съжаление играта не се получи. Но нека не забравяме, че тази селекция не е направена от Хубчев, а от Баховица”, заяви Стефанов.

“Трябва пълна промяна в националния отбор. Всичко да се изчисти и да започнем отначало. Точно както направи Франция след като ги победихме през 1993 година. Тогава се провалиха, но взеха мерки и вижте докъде стигнаха с изцяло изграден нов тим. Младите футболисти в България имат потенциал. Просто трябва да се работи с тях и да им се даде шанс. Ние какво правим? Всеки ни бие, но не се взимат никакви мерки. Играят едни и същи.

Нали знам как попаднаха в националния отбор 1-2 играчи. Няма да казвам кои са, за да не навредя на самите играчи. Ивелин Попов го видяхме. Бил обърнал повече глезена. Всичко знае, но когато дойде време да вкарва голове, обръща глезена. Ами да беше го обърнал по-малко и да беше вкарал”, добави босът на “белите”.

“Националният отбор е на това ниско ниво заради хора като Лечков. Взе 4,5 милиона за стадиона в Сливен, а сега градът няма футболен клуб. Така ли се работи? Вие ми кажете! Аз имам право да критикувам, тъй като повече от 20 години, заедно с моите партньори, си даваме парите за футбол. Лечков само прибира от футбола. Затова имам право да изтъквам проблемите, които съпътстват родния футбол.

Виждате, че някои клубове залагат на скъпи чужденци. Вчера Марселиньо го пуснаха в игра и шведите го смачкаха. Видя се, че и с него не става. Нямал съм право да оказвам натиск. Ок, така е, но Лечков има ли? Използва, че е отговорник за националните отбори и натиска треньорите да взимат сина на негов приятел. Има и други хора, които си бутат синовете в юношеския национален тим, а така не е редно.

За какво го правят, нямам представа. Момчетата нямат качества и желание да играят, а те насила са решили да ги правят футболисти. Единственият човек, който работи с юношите, е Емил Костадинов. Той винаги казва това, което мисли и работи за доброто на подрастващото поколение”, завърши Стефанов.

 

от Спортал

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments