ФИФА призна за голяма грешка на БФС спрямо ЦСКА

0
178

ФИФА най-после се произнесе по казуса Абел Анисе и ЦСКА. Това се случи четири години след заплитането на футболната сага, съобщава “Бургас24”.

Припомняме, че през 2012-а година играчът напусна Бургас, възползвайки се от факта, че в договора му има клауза за изпитателен срок, върна три възнаграждения, след което подписа с ЦСКА. Тогава ръководството на “акулите” обяви прекратяването на договора му за неправомерно и сезира Спортно-техническата комисия към БФС, като поиска на Анисе да бъде отказана картотека, а клубът понесе санкция.

След бурни скандали и престрелки по медиите, се стигна дотам, че Футболният съюз забрани на ЦСКА да картотекира новите играчи. Четири години по-късно Анисе печели сагата във ФИФА, доказвайки, че напускането му е законосъобразно, а БФС не е имал основание да спира картотеките на ЦСКА.

“Някой трябва да поеме отговорност в БФС за грешното решение! От футболния съюз трябва да обяснят защо спряха картотеките във фалиралия ЦСКА през лятото на 2012 г. Не е ли време за оставки в БФС”, бе лаконичният коментар на адвоката му Георги Градев пред Burgas24.bg.

от Топспорт

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments