Сергей СТанишев чул от различни среди: Даниел Митов саботира Ирина Бокова

0
190

Въпреки решението на съда, лидерът на ПЕС още вярвал в Костинбродската афера
“БСП имат големи шансове да спечелят президентските избори. ГЕРБ са по-слаби от 2011 г., когато бяха предишните избори. Чакахме изненадваща кандидатура, а се оказа, че Бойко Борисов е избрал човек, който ще бъде лоялен към него и отново ще иска президентската институция да е подчинена на премиера”. Това заяви председателят на ПЕС Сергей Станишев пред Нова ТВ.

По повод вчерашния провален парламентарен контрол от БСП и виковете в пленарната зала “оставка” бившият министър-председател на тройната коалиция заяви, че така левицата проявявала характер и отстоявала позиции, за да бъде чута чрез нетрадиционни действия.

“Този шанс, който имахме, е веднъж на 500 години. Ирина Бокова имаше изначало много добри шансове за генерален секретар на ООН, но не получи подкрепата на институциите, която беше куца, а някои хора директно я дискредитираха. Скандалът започна в България, конкурентите й се възползваха от него Външният министър Даниел Митов саботира Бокова. Това не е слух, чувал съм го в различни среди”, коментира Станишев.

В студиото се включи и евродепутатът Андрей Ковачев от ЕНП. Той отговори на Станишев, че Ирина Боковяа прекрасно е знаела, че няма шансове да стане генерален секретар на ООН, тъй като ще й бъде наложено вето от САЩ и Великобритания. Ковачев призова от БСП да не използват провала на Ирина Бокова в предизборната си кампания.

“ГЕРБ искат да има слаба кампания, да няма интерес от хората. Така изборната им машина ще победи”, каза още лидерът на ПЕС, който все още се съмнявал, че балонът с аферата “Костинброд” е съмнителен.

“Предимство за ген. Румен Радев е, че не е политик. Той е човек на честта, със свои виждания и представи, за които е готов да плати цена. Това очакват българските граждани, да води с характер външна политика. ГЕРБ са заинтересовани да има повече кандидати, които да се разпознават като БСП. Тепърва ще видим кой стои зад кандидатурата на Пламен Орешарски. Това ще даде отговори на много въпроси”, каза още Станишев, който също чул слухове, че Орешарски е кандидатура на ДПС и КОЙ.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments