КРИБ “Икономиката не иска оставки, икономиката иска стабилност и предсказуемост.”

0
169

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ излезе с декларация по повод предстоящите избори за държавен глава. От КРИБ посочват, че нараства вътрешнополитическо напрежение заради вота и сега повече от всякога България се нуждае от стабилност и предсказуемост. Ето и пълния текст на декларацията:
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ следи с особено безпокойство нарастващото вътрешнополитическо напрежение, свързано със започващата предизборна надпревара.
В тази ситуация КРИБ като представител на икономическите оператори в България потвърждава позицията си отпреди осем месеца (декларацията на КРИБ от 10 февруари 2016 г.) и отново заявава, че:
– Сега повече от всякога България се нуждае от стабилност и предсказуемост.
– Правителството трябва да гарантира тази стабилност и предсказуемост и това следва да продължи до края на мандата му.
– България не само започна да излиза от финансовата и икономическа криза, но вече има положителна тенденция в икономическото си развитие – постигнатия 3% ръст за 2015 г. и 2,9% за първото тримесечие за 2016 г.
– За устойчивия растеж е необходимо продължаването на реформите и ние твърдо настояваме правителството да следва досегашния си курс.
За постигането на горните цели Управителният съвет на КРИБ счита, че сега не е време за искане на оставки, нито за въпроси и отговори кой е спечелил и кой е загубил в надпреварата за Генерален секретар на ООН. Това не е темата на деня. Икономиката не иска оставки, икономиката иска стабилност и предсказуемост. По тази причина както искането, така и даването на оставки, граничи с национална безотговорност.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments