Иск за 1 млн лв срещу “Михайлидис” за неизплатен тютюн на жители на села от общините Сатовча, Гърмен, и Гоце Делчев

0
174

Земеделският министър Десислава Танева да окаже правна помощ за завеждане на колективен иск за над 1 000 000 лв. срещу гръцкия бизнесмен Михаил Папанастасио заради неплатените от фирма „Михайлидис“АД тютюни от 2015-а.За това настоя на среща кметът на Сатовча Арбен Мименов, който е и председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюни. Това стана по време на разговорите на кметове на общини от страната със земеделския министър във връзка с осигуряването на дървата за огрев за населението. „Михайлидис”АД дължи пари на много жители от общините Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев.

Взето е решение, още преди да се пристъпи към съдебната процедура и действията по отнемане на лиценза на гръцките изкупвачи, министър Танева да се срещне и разговаря за последно с Михаил Папанастасио.

„Не са платени все още тютюните от реколта 2015 на производители от селата Вълкосел, Годешево, Слащен, Ваклиново, Абланица, Осиково, Рибново, Корница, Лъжница, Буково и други”, изброи Арбен Мименов. Хората вече нямат надежда, въпреки многократните обещания, опредеяне на уж крайн срокове от гръцкият бизнесмен. Живеят бедно без да могат да ползват парите, които са заработили от предаденият тютюн. Арбен Мименов е категоричен, че повече няма смисъл от чакане и компромиси, а трябва да се действа чрез съда и правителството на България.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments