Симеон Сакскобургготски на посещение в Гоце Делчев

0
188

На 27 септември 2016 г., вторник, Симеон Сакскобургготски ще посети Гоце Делчев по покана на кмета Владимир Москов и директора на ПМГ „Яне Сандански” Елка Божикова.
Гостуването му в нашия град ще започне в 11.00 ч. в ПМГ ”Яне Сандански”. Там той ще бъде посрещнат от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев и заместник-кметовете на общината. В гимназията Симеон Сакскобургготски ще се срещне с преподавателския състав и с учениците и ще разгледа експозицията, в която е изложено старото знаме на училището. Както знаете, при реставрацията му през 2015 г. специалистите откриха втори слой, на който е изобразен детският му лик, защото до 1944 г. гимназията е носила неговото име. Това ще бъде негова първа визита в гимназията.
След това, Симеон Сакскобургготски ще проведе среща с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, както и с представители на местния бизнес, а около 15.00 часа ще разгледа и обновения градски парк. Той ще бъде придружен от дългогодишния си съветник по комуникациите Цветелина Узунова, която е и наша съгражданка.

Симеон Сакскобургготски е посещавал Гоце Делчев два пъти. Първият път беше през лятото на 2001 г., а вторият – за Великденските празници през 2003 г

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments