Деца и младежи спортисти посрещнаха в Разлог световния пробег на мира

0
172

В Деня на Независимостта на РБългария-22 септември през улиците и центъра на град Разлог премина Международният лекоатлетически Световен пробег за мир.
Световният пробег е международна щафета, която има за цел да насърчи съпричастността между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят.
Международен отбор от бегачи, участващи в пробега, пренася през 40 страни в Европа горящ факел-символ на стремежа на хората към разбирателство и хармония. Факелът ще премине през повече от 70 страни по целия свят.
Световният пробег за мир е най-дългият в света и се подкрепя от деветкратния олимпийски медалист от САЩ Карл Люис, Тегла Лоруп-световен рекордьор по маратон от Кения през 1999 г. и златната медалистка на дълъг скок от Атина 2004 г. Татяна Лебедева от Русия. Своята подкрепа дава и носителката на Нобелова награда за мир Ригоберта Менчу. Пробегът ще приключи след две седмици, а последният град от него е Рим.
В България факелът на мира преминава през градовете Силистра, Разград, Търговище, Омуртаг, Котел, Сливен, Нова Загора, Димитровград, Благоевград, Симитли и др.
В Разлог бегачите и факелът на мира бяха посрещнати от инж. Венцислав Гърменов-зам.-кмет по социалните дейности, на когото бе връчен и сертификат за град-домакин от организаторите на мероприятието. Инж. Гърменов поздрави участниците в пробега и им пожела здраве, сили и вяра в постигането на дълготраен мир по целия свят.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments