Тютюнопроизводители от 4 общини в Югозапада чакат днес и утре обещаните си пари от гръцката фирма Михайлидис

0
196

Десетки семейства на тютюнопроизводители от Сатовча, Хаджидимово, Гоце Делчев, Гърмен очакват днес многообещаваните пари от гръцката фирма “Михайлидис” за предаден преди 8-9 месеца тютюн.
След като няколко пъти представители на фирмата определяха дати, и пари не бяха привеждани, хората вече буквално бедстват, защото нямат абсолютно никакви доходи.Живеят на вересия буквално за най-необходимите продукти, като хляб, олио, захар и др, взимат заеми за плащане на месечните сметки за ток, вода и др.
Ангажиран с проблемът и в непрекъснати разговори, и търсене на вариант е кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, който е и председател на съюза на тютонопроизводителите .
Няколко пъти вече Арбен Мименов лично разговаря  със собственика на фирмата, който обеща днес 12.09. да бъдат приведени парите на хората.Изкупен, но неплатен тютюн от фирмата още от края на 2015-та година, има не само в  района от Гоце Делчев доо Сатовча, но и в Ивайловрад, Кърджали, и на други места.
Докарани до буквално пределът на търпение и изчакване, и без абсолютно никакъв изход, тъй като са изчерпали и възможности за заеми тютюнопроизводители от района, готвят протест до краят на седмицата, ако и днес и утре няма пари по сметките.
В отчаянието си, жителите на 4 общини в региона, са готови да блокират международният път за Гърция, междуградски пътни отсечки и др.
От днес започва един от най-големите религиозни празници за мюсюлманите Курбана Байрам, а хората нямат пари да го посрещнат, тревожат се, и че наближава 15.09. и не могат да подготвят и децата си за училище.
 “В непрекъснат контакт съм с хората, и очакваме обещаното плащане днес, или утре. Ако това не стане, ще с пристъпи към ефективен протест”, каза днес кметът на Сатовча Арбен Мименов.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments