Александър Палийски за ситуацията в Ботев Пловдив

0
178

Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски разясни пред „Тема Спорт” най-наболелите проблеми пред клуба и отбора след оттеглянето на собственици­те Чандъров и Самуилов.

„На този етап сигурно е то­ва, че собствениците ясно осъ­знаваха, че, ако в момента се оттеглят от клуба, това ще доведе след себе си до финансо­ви сътресения и катаклизми в отбора. И затова много отго­ворно заявиха, че на този етап, за да не се случва това в Ботев, те ще продължават в следващите няколко месеца да изпълняват своите задължения, докато се намери някакво ре­шение на въпроса. Като даже и след това те ще продължат да издържат изцяло школата. По този начин те дават някаква стабилност на отбора до Нова година. Малко или много идея­та „Ботев” ги е пленила през това време. Масово хората са им благодарни и до ден днешен никой не е казал лоша дума за тях. Уважавам мнението им. Лично на мен много ми се иска Ботев да не изпада в нови рестартове и всичко да се пре­живява наново. Най-важното е, че масово хората изпитват уважение към тях. На този етап трябва да редуцираме малко нещата в клуба. Николай Киров и Иван Кочев ще продъл­жат да водят отбора”, каза Палийски.

„Още от самото начало собствениците събраха нега­тивизъм. Доста време преди да вземат акциите те пома­гаха на клуба. От там с получаването на книжата обаче се натрупа някакво напрежение. Те си правиха одити и искаха с всичко да бъдат запознати в детайли. След това и слабите игри на отбора през пролет­та, попаднахме в дълга серия без победа, оказаха влияние. Нашата публика е по-темпераментна, по-взискателна и иска всеки път, ако може, да бием. После се получиха и дру­ги напрежения и, образно каза­но, от едната страна, се пресоли манджата, а от другата – чашата преля. Аз уважавам тяхното решение и тяхното мнение. Разбирам и тяхната обида, защото през цялото време съм бил с тях. Неприят­но ми е, че всичко това се слу­чи, но в крайна сметка те са­ми са взели самото решение. А що се отнася до треньора, категорично съм на мнение, че собственикът трябва да взима това решение и да управлява клуба, както намери за добре. Те реално са соб­ственици от май. Управляват клуба от три месеца и не им се даде много голям шанс. Мо­же би трябваше да изчакат поне година. Да се видят ня­какви резултати, нещо да се случи. Постоянно се чертаеха планове и се работеше за бъ­дещето. Да, те не се случваха с някакви големи темпове, но е факт, че всичко в отбора бе­ше спокойно, плащаше се на­време. Това на нас като ръко­водители ни даваше голямо спокойствие. Категорично не може и това е крайно време да се осъзнае, че феновете трябва да подкрепят отбора от трибуните, а собствени­ците са онези, които опреде­лят правилата. Според мен е редно да си извадим поуки от случилото се и веднъж завина­ги да се разбере, че по този начин не може, за да не се пре­чи на Ботев за в бъдеще. Тази порочна практика трябва да бъде преустановена. Да се гла­сува доверие на треньори, футболисти и ръководители. Огромна част от ботевистите съжаляват за случилото се и че в името на доброто на отбора не е бил намерен ня­какъв компромис. И това трябва да е сигнал, че така не може да се продължава”, ко­ментира още шефът на ка­нарчетата.

По отношение на акциите, които Чандъров обя­ви, че ще даде на привържени­ците, Палийски заяви: „Това е тяхно право и те могат да ги дадат на феновете. Но по принцип първоприемник тряб­ва да стане останалият съакционер, който има един про­цент в Ботев (б.а. – Сдружение „ПФК Ботев”). Може би така е редно. Играчите остават. Аз съм разговарял с тях и съм им обяснил ситуацията. На този етап до Нова година в Ботев няма да има никакви сътресе­ния и катаклизми. Може би ще има редуциране в известна степен на бюджета”.

 

източник Novsport

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments