Съвместен концерт на школата по китара с ръководител Марин Бърдарев с Борис Солтарийски в град Банско

0
195

За поредна година младият преподавател по китара и струнни инструменти в Банско – Марин Бърдарев, направи съвместен концерт на своите възпитаници с известни имена от българската музикална сцена. Да „Свирят, пеят и мечтаят” заедно на една сцена с Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков, бе блестящия завършек на записалите се деца в лятната школа по народно пеене и народни инструменти, финансирана от община Банско.
Малките музиканти, заедно със своите реализирани „колеги” – Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков подариха вълнуващи мигове на препълнената с публика зала на читалище „Никола Вапцаров. Разнообразният репертоар и постигнатата от децата завидна музикална култура вдигна зрителите на крака, за да дадат заслужени аплодисменти на изпълнителите.
По време на концерта бе прочетен поздравителен адрес от кмета на общината, Георги Икономов, по повод на събитието:
„Поздравявам ви с поредния празник за сетивата – съвместният концерт „Свирим, пеем и мечтаем” на децата от школата по китара и народни инструменти, със специалното участие на Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков.
Работата на Марин с децата и подрастващите, предаването на любовта към струнния инструмент, към фолклора, към музиката, е отговорен, но и благодарен труд. Труд, който дава своите невидими с просто око резултати, като посява в детските сърца отношение към истинската музика, към българските традиции, към урока, че за да бъдеш признат и известен, е необходима работа и упоритост.
Пожелавам на всички участници и специално на Марин Бърдарев още много концерти и бъдещи успехи! Свирете любимите си мелодии, пейте любимите си песни и мечтайте смело!” бяха неговите приветствени думи.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments