Бизнесът и местната власт дискутират приемането на общ устройствен план на община Гоце Делчев

0
233

Бизнесът и представители на местната власт дискутират приемането на изключително важен документ, касаещ развитието на община Гоце Делчев. Проект на общ устройствен план е предмет на дискусия между сдружението на предприемачите за регион Гоце Делчев, в лицето на своя председател Бертрам Ролман, и експерти.
Те участваха в среща за съставяне на oбщ устройствен план на територията на община Гоце Делчев, в който не са включени строителните граници на града. Срещата бе проведена в сградата на oбщинската администрация с технически лица от Общината, кметове на населени места и изпълнителите на устройствения план от консорциум Урбан Груп инж. Светлозар Благоев и арх. Николай Спасов.
Целта бе да се обсъдят идеи за устройство на територията и изготвяне на предварителен ескиз и последващ идеен проект за територията на община Гоце Делчев, на база на което да се обособят различни територии с конкретно предназначение – за жилища, за развитие на индустрията и производството, за земеделие, горски площи.
Създаването на общ устройствен план ще даде визия за развитието на целия район в перспектива 20 години напред, освен това неговото наличие ще облекчи някои административни процедури и смяна на предназначението.
Съвсем скоро новите карти на териториите ще бъдат налични онлайн на сайта на общината или на специално създаден за целта сайт. След това предварителния план ще бъде предложен на обществено обсъждане. Ако на този етап възникнат предложения, те ще бъдат разглеждани и взети предвид. След това ще бъде изготвен окончателен проект, който трябва да бъде приет от Общински съвет Гоце Делчев.
Целта е до края на годината да има изготвен работен проект на Общ устройствен план на община Гоце Делчев.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments