Дино Мерлин завладява Банско

0
244

Дино Мерлин, и за нас, неговите почитатели, то ще е неминуемо заради изявата му на Балкански фестивал Бохеми 2016-та в Банско. Звездата от Босна и Херцеговина ще заблести с цялата си сила на 3-4 септември по покана на Община Банско и Бохемия Фестивалс, а безбройните му фенове ще имат възможността да посетят събитието напълно безплатно.

Дино Мерлин, или Един Дервишхалидович, е роден в Сараево и е един от любимите музиканти и текстописци на полуострова – посрещан с пълни стадиони и зали и изпращан с бурни аплодисменти и овации. Дино Мерлин е идвал в България няколко пъти и сам споделя, че се чувства много щастлив и обичан тук.
Певецът е прочут с алхимията на своето музициране, така че 100 % от творбите му се превръщат в хитове. Два пъти представя страната си на Евровизия, както и на десетки световни конкурси. Разпознаваеми са изпълненията му с Весна Змиянац и Горан Брегович, пял е на една сцена с Рей Чарлз, Мерцедес Соса и много други.
Повече от 30 години развива своето амплоа на музикант, което не позволява да бъде поставян в клишета, смело експериментира и обича музиката от сърце. На фестивала ще чуем освен евъргрийни като Йорговани (Jorgovani), Месечина (Mjesecina), Нещо хубаво трябва да се случи (Nesto ljepo treba da se desi), така и песни от последния му студиен албум Hotel Nacional (2014).
И ние обичаме балканския маг от сърце и очакваме с нетърпение датите 3-ти и 4-ти септември, за да отлетим към китното градче. Сцената е ясна – под огромните звезди на Централен площад Никола Вапцаров, Банско.
Организаторите подготвят още добри новини за почитателите на неравноделния такт. Дочухме, че програмата включва всичко необходимо за темпераментната балканска душа.

С подкрепата на Община Банско.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments