Абитуриентите в Гоце Делчев в шествие на младостта и красотата

0
18

182 момичета и момчета от ПМГ „Яне Сандански“, 170 техни връстници от НПГ „Димитър Талев“, 96 абитуриенти от ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев и 20 от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Брезница, завършват средното си образование в община Гоце Делчев.

„Учете, усъвършенствайте се, развивайте се, но където и по света да отидете – върнете се в родината си и бъдете достойни български граждани тук, защото България, родният ви град и родното ви място имат нужда от вас!“. С тези думи кметът Владимир Москов се обърна към младите хора.

Днес абитуриентските балове приключват с тържествената вечер на гимназията по селско стопанство. Момичетата и момчетата от двете гимназии отидоха на своя бал с много желание и стилни тоалети, забравени са кичозните изпълнения на някои от завършващите, в опит да бъдат по-оригинални, както и неприятното замерване с ориз. Очаква се и тази вечер да е така.

Засега инициативата „С тениска на бала“ няма свои последователи в град Гоце Делчев, но няколко благотворителни инициативи през май осигуриха средства за бала на материално затруднените абитуриенти.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments