Андрей Новаков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ-СДС: В Мизия има потенциал да се открие работеща индустриална зона

0
47

„Ще продължа със същия хъс и сърце да работя за хората“, изрази своята категоричност евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и кандидат за нов мандат от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков по време на срещи с жители от област Враца. Той бе придружен от кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Мариана Петкова и Стефан Плешоев.
Андрей Новаков посети територията на бившия комбинат за целулоза и хартия в Мизия, където кметът Валя Берчева уточни, че са налице реални стъпки към подготвянето на индустриална зона. „Предстои изготвянето на идеен проект за изграждане на индустриална зона и към момента е започната работа по почистване и подравняване на терена. Освен логистичен център, се предвижда и създаването на високотехнологично производство на роботи“, коментира Берчева и добави, че с изпълнението на инвестиционните намерения регионът ще привлече още повече квалифицирани кадри, безработицата ще се понижи, доходите ще се увеличат, а стандартът на живот ще се подобри.

Андрей Новаков изтъкна, че предстои реиндустриализация в цяла Европа и България трябва да се възползва в максимална степен от тези процеси, включително от финансиране през Плана за възстановяване и устойчивост.

„Козлодуй е важна част от енергийната сигурност на България“, бе категоричен Новаков пред жители на атомната столица на България. Те коментираха, че Новаков като единственият българин, участващ в последните години в преговорния екип на Европейския парламент за годишните бюджети на ЕС и благодарение на когото бюджетът за България бе удвоен, в същото време неговата държава не може да се възползва от предоставените ползи. „Три години на вятъра, три години пропуснати ползи за хората“, споделят жители.

„Видяхме, че европейското финансиране не е даденост. Нищо на никого не се полага, без да положи усилия. Аз съм тук, за да говоря за посока. За това къде искам да бъде България и как мога да допринеса за това“, заключи кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков.

В рамките на посещението си в област Враца, кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков проведе среща с кмета на Крушовица Ивалин Тодоров и жители на селото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments