Росица Кирова и Андрей Новаков се срещнаха с превозвачи и шофьори във Видин

0
31

Във връзка с възникналото напрежение сред чакащите на опашката за преминаване на граничния пункт Видин – Калафат, Росица Кирова, водач на листата за народни представители от ГЕРБ-СДС за област Видин и Андрей Новаков, трети в листата за евродепутати от ГЕРБ-СДС, посетиха Дунав мост 2.

            „Една от основните причини за километричните опашки в последните седмици е уволнението на 32-ма служители от румънска страна, както и повреда на единия кантар на КПП-то“, каза Андрей Новаков след среща с администрацията.

            „При организацията на режима за преминаване е нужно да се вземе предвид и включването на камионите, които домуват във Видин, за да бъде избегнато допълнително напрежение сред шофьорите “, каза Росица Кирова. „С общи усилия трябва да намерим начин да подобрим качеството на обслужването, кантарите от румънска страна са два. Видяхме как в случай на повреда администрацията блокира и страдат шофьорите от двете страни на границата“, добави още тя.

            След разговор с администрацията и шофьори на новия буферен паркинг при моста, стана ясно, че престоят на опашката  се определя само от скоростта, с която служителите на границата работят, като бе даден пример с броя на обработените камиони за ден, 553 на 21 май към 818 за днешния ден.

            Андрей Новаков напомни, че преди месец Европейският парламент прие предложението му камионите да се обработват за 60 секунди на вътрешните граници в Европейския съюз, като това е стъпка към облекчаване на трафика за страните извън Шенген.

            Освен на среща с превозвачи в региона, Росица Кирова и Андрей Новаков се включиха в празненствата по повод 24 май и награждаването на изявени дейци на образованието, културата и изкуството в крайдунавския парк на Видин.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments