Центърът на Разлог днес се окупира от децата в защита на пчелите 🐝🐝🐝

0
34
За Световния ден на пчелите 🐝🐝🐝Иновативно начално училище „Яне Сандански“ – Разлог организира празника „Пчелите, децата и земята“, за да провокира грижовно и отговорно отношение към природата и пчелите, да популяризира огромното значение на медоносните пчели за запазване на биоразнообразието, тяхната важна роля за хората.
“Да пазим пчелите🐝🐝🐝, те са важни за природата и човека!” – беше темата на конкурса за детска рисунка, организира се голям благотворителен базар в защита на пчелите 🐝🐝🐝 и вълнуваща програма.
“Купи торбичка, спаси пчеличка🐝!” – призоваха децата на благотворителния базар, защото спасяването на пчелите, гениите на планетата, зависи от всички нас.
Към празника се присъединиха кметът на община Разлог Красимир Герчев, граждани и гости, между които учениците от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ от с. Брано поле, които, преди празника на площада, посетиха уникалния кошер, наречен „Апископ“ в НУ „Яне Сандански“, с прозрачни стени, които позволяват да се видят как пчелите изграждат домовете си, как се излюпват малките и как другите пчели се грижат за тях.
Пчелите 🐝🐝🐝са обявени за най-важното живо същество на планетата, но са изложени на риск от изчезване.
Последните проучвания сочат, че около 90% от пчелите 🐝🐝🐝по света са изчезнали. Причините са различни в зависимост от региона, но сред основните са масовото обезлесяване, липсата на безопасни места, където да правят гнезда, липсата на цветя, използването на неконтролирани пестициди, промените в почвата и др.
Поводът пчелите🐝🐝🐝 да бъдат обявени за най-важното живо същество на планетата е предварително задълбочено проучване, при което е установено, че пчелите са единственото живо същество, което не е носител на какъвто и да е вид патоген, независимо от това дали е гъбичка, вирус или бактерия.
70% от земеделието в света зависи от тези насекоми, това означава, че 70 от 100 храни са станали благодарение на пчелите🐝🐝🐝. Без пчелите фауната скоро ще започне да изчезва, защото те опрашват растенията, което им позволява да се възпроизвеждат, а от тях се хранят милиони животни.
Тези малки животни са безценни за хората.
Да ги пазим.🐝🐝🐝
От тях зависи бъдещето на човечеството.
Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments