Андрей Новаков: Обработването на камион за 60 секунди е чисто българска инициатива

0
75

Евродепутатът и трети в листата за предстоящите избори за Европейски парламент Андрей Новаков на среща с транспортния бранш в Кюстендилско: Обработването на камион за 60 секунди е чисто българска инициатива

Шенген не е лукс, а право на българските шофьори за по-добри условия на труд, заяви Новаков.
Обработването на камион за 60 секунди е чисто българска инициатива. Това е първият сериозен пробив по пътя към дългосрочно решение на проблема с километричните опашки и чакането с часове и дни на нашите шофьори по границите. Борбата е голяма и ние ще я продължим и в следващия Европейски парламент. Това увери по време на браншова среща с превозвачи от Кюстендилска област евродепутатът Андрей Новаков. Той заяви още, че Шенген не е лукс, а право на българските шофьори за по-добри условия на труд.
На срещата с транспортния бранш и жители на Бобов дол присъстваха и кандидатите от листата на ГЕРБ – СДС: водачът Христо Терзийски, Радослава Чеканска, Михаела Крумова, Любомир Георгиев, Иван Каназирски, Мартин Кавдански, Моника Стоичкова и Таня Иванова, както и областният координатор Даниел Данчев и кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Новаков увери гражданите в препълнената зала, че ако дадат вота си на кандидатите от ГЕРБ – СДС, те ще работят като един и сред най-големите битки за тях ще бъде Зелената сделка да не направи българите по-бедни. “Аз вярвам в пазарната икономика и че хората в Бобов дол, Дупница и Кюстендил знаят как да си харчат парите. Ако електрическите коли са по-хубави и по-достъпни, ще си ги купят и без ЕП да ги кара”, заяви Новаков.

Водачът на листата в Кюстендилско, Христо Терзийски заяви: “Андрей беше един от най-силните представители в ЕП, който със зъби и нокти отстояваше каузата за транспортния бранш. Убедени сме, че така ще бъде и занапред.” Терзийски увери, че този път хоризонтът на управление ще бъде ясен и ще се състави правителство с 4-годишен мандат.

“Андрей Новаков стана приятел на Бобов дол още преди да бъде избран за евродепутат, остана верен приятел и след като отиде в Брюксел”, заяви общинският председател на ГЕРБ – Бобов дол Юлиан Божанов. Той припомни, че евродепутатът е дарявал многократно средства и е помагал на Бобов дол. Новаков е помагал за ремонт на покрива на храма в Големо село, за ремонт на храма в село Бадино, подпомагал е местната култура и читалищна дейност, канил е и посетителски групи в Европейския парламент в Брюксел.

“Черквата в Големо село и вие останахте в сърцето ми, като едни от първите хора, които повярваха в мен”, каза Новаков. “Радвам се, че Моника Стоичкова е част от отбора в област Кюстендил. ГЕРБ винаги е давала път на младите”, заяви още евродепутатът.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments