ОТНОВО КЪМ ЗДРАВЕТО: ОБНОВЯВАНЕ НА СПЕШНИЯ ЦЕНТЪР В БАНСКО

0
61
Спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и модернизиран. Това стана възможно след като Община Банско успя да се нареди между 47-те общини получили одобрение за финансиране по проект „Красива България“ в конкуренция от над 100 проектни предложения. Този проект е важен за нас, защото с реализацията му ще направим още една стъпка към постигане на един от заложените ни приоритети, а именно – по добри условия за работещите в сферата на здравеопазването, привличане на здравни специалисти и не на последно място осигуряване на качествени здравни услуги за жителите и гостите на нашата община.
Стойността на проекта възлиза на 245 000 лв. с ДДС, като съгласно изискванията на програмата 54% са осигурени от бюджета на Общината. Основните дейности, които ще се изпълнят са: Цялостен ремонт на покрива, който в момента поради множество течове е силно компрометиран; Ремонт на четирите санитарни възли на втори етаж и приспособявнето им за хора в неравностойно положение; Полагане на топлоизолация по фасадата на сградата и в подпокривното пространство. Успоредно с това ще се подмени старата дървена дограма с нова, високо енергоефективна. Мерките за енергийна ефективност са необходими, за да се осигури икономия на енергия и топлосъхранение, безопасна експлоатация, хигиена и едновременно с това да се подобри общия естетически вид на сградата. Същевременно ще се изгради и нова ограда в имота, с която ще се подобри и визията на дворното пространство.
Успоредно с този проект, се очаква да стартират и строително монтажните работи, които ще се изпълняват по проект на Министерство на здравеопазването. Целта е да се приведе ФСМП – Банско в съответствие с изискванията на новите норми за утвърждаване на медицински стандарт “Спешна медицина”, което включва вътрешно преустройство и цялостен ремонт на първи етаж от сградата.
Крайният срок за изпълнение и отчитане на проекта е края 2024 година.
С тези дейности се надяваме да осигурим добра среда, с която да привлечем медицински специалисти от различни области на здравеопазването. На следващ етап спрямо индивидуалните им потребностите ще се извърши ремонт и на самите кабинети, така че да отговорим на всички съвременни норми и изисквания за качествена здравна услуга, отговаряща на нуждите на община Банско.
Няма налично описание на снимката.
Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments