Звездна вечер за учителите на община Разлог

0
57
Над 250 учители от училищата на община Разлог уважиха поканата на кмета Красимир Герчев и присъстваха на официалния коктейл-прием по случай настъпващите светли празници на Първоучителите и 24 май.
В изисканата атмосфера на хотел „Терме“ в село Баня учителите се почувстваха специални, посрещнати с лично разписана картичка на благодарност от кмета на общината, с наздравица от неговите заместници Гергана Костова, Христо Зайков и Славчо Фарфаров.
Старт на вечерта даде вечният химн „Върви, народе, възродени!“.
Приветствие към учителите направи кметът на община Разлог Красимир Герчев като припомни значението на делото на двамата братя Кирил и Методий и не пропусна да спомене първите радетели на просвещението в Разлог – Тодорица Попова, Райна Каназирева, Михаил Манзурски, братя Каназиреви…
“Жива е паметта на Разлог. – каза още той в празничното си слово. – Помним и благославяме, но и се покланяме пред подвига на всички вас, съвременните творци на духовни блага, скъпи наши учители, които вдигате народната свяст и дух. Горд съм, че вие, учителите в община Разлог, се вписвате достойно в най-българския празник с високите постижения на училищата, детските градини и вашите ученици. Бъдете благословени за труда, за всеотдайността, за любовта, за вечната и непреходна любов към възродения ход на народа ни! Да ни е честит вовеки празника на първоучителите и 24 май!“ – каза още Красимир Герчев и вдигна наздравица за всички учители на община Разлог.
Приятно изненадани, с бурни аплодисменти, учителите посрещнаха специалната изненада – трио „Сопрано“ с великолепната „Наздравица“ на Джузепе Верди.
„Толкова усмихнати и щастливи учители не съм виждал никъде в България. “ – каза гостът на партито – социалният антрополог Харалан Александров и поздрави учителите с празниците.
Беше даден микрофонът на всички директори на учебни заведения от община Разлог, които вдигнаха наздравица за трудния делник на учителите, за отговорността, за това, че учителят се справя с всичко и го доказва всеки ден.
„Ние сме двигателят на образованието и затова трябва да продължим заедно напред.“ – каза Росица Тумбева, директорът на СУ „ Братя Петър и Иван Каназиреви“ и благодари на кмета за прекрасната идея да се съберат.
Приемът, с великолепното присъствие на трио „Сопрано“, които изпълниха вечните песни на Андреа Бочели, Бони М, италиански канцонети, с добре подбраната програма на диджея, се превърна в огромна танцувална и пееща красива зала. И „Моя страна, моя България“ пяха учителите с трио „Сопрано“. И се хванаха на огромно, разложко хоро.
Вечерта се превърна в посвещение и благодарност към учителя на Разлог, който прави света по-красив. Защото няма по-висш приоритет от децата и бъдещето на община Разлог, от образованието: предучилищно и училищно.
Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments