МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ТАНЦА ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАН ЗА ПЕТНАДЕСЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

0
98

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865” гр. Гоце Делчев, организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца. Събитието ще се проведе в гр. Гоце Делчев на 27 и 28 април 2024 г. /събота и неделя/, като това ще бъде неговото петнадесето издание.

В Гоце Делчев, отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година танцови състави от района, страната и чужбина, показват своите умения и се веселят заедно в името на танца.

Програмата за отбелязване на Международния ден на танца ще продължи 2 дни. През първия ден в събота, 27 април, ще се състои традиционното и много атрактивно дефиле на участниците. Тази година то ще започне в 17:00 часа от площад „Гоце Делчев“ и ще завърши на площад „Македония“. След това ще бъде концертът на всички участващи състави, които тази година са общо 11 на брой. През втория ден в неделя, 28 април, ще има открит урок по разучаване на български хорả в Градския парк.

Тази година специални участници в танцовото събитие са Ансамбъл „Керамичар“ гр. Велес, Република Северна Македония.

След огромния интерес миналата година, в тазгодишното шествие отново ще се включат представители на детски и учебни заведения в община Гоце Делчев. Всеки, който има желание и разполага с носия или фланелка с фолклорни мотиви, може да се включи в атрактивното дефиле на участниците.

 П Р О Г Р А М А:

 27 април 2024 г. /събота/

 17:00 – 17:30 ч. – дефиле на участниците от площад „Гоце Делчев” до площад „Македония”

17:30 – 20:00 ч. – концертна програма – площад „Македония“

28 април 2024 г. /неделя/

10:30 – 11:30 – Открит урок по български хорả с преподавател Крум Моралиев – пред                                                                                     беседката в Градския парк

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments