Жителите решиха: Улица „Георги Бенковски“ в Разлог да се затвори и да се ограничи достъпът на чужди коли

0
85

По инициатива на кмета на община Разлог Красимир Герчев и неговия екип се направи обществено обсъждане на проекта за благоустрояване на улица „Георги Бенковски“, след основен ремонт на водопровода на улицата.
На обсъждането присъстваха двадесет и двама живеещи на улицата, зам.-кметът по строителство, регионално развитие и устройство на територията – Славчо Фарфаров и зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Христо Зайков.
Срещата е предизвикана от разнопосочните виждания на хората по отношение на идейния проект за благоустрояването на улицата.
„За нас е най-важно мнението на жителите на улицата. Ние имаме идея как да бъде благоустроена, но срещнахме различно мнение. И затова сме тук, пред вас – да обсъдим проекта и вие вземете решение, защото това е вашата улица, вашият дом.“ – откри срещата кметът Красимир Герчев.
След емоционално обсъждане и споделяне на основните проблеми – липсата на паркоместа, поради струпването на коли, обслужващи енергото, жителите на улицата се консолидираха да се затвори улицата и се благоустрои в размерите в сегашния си вид, и при възможност се определят нови паркоместа.
В проекта се предвижда асфалтиране на уличното платно, нови тротоари и бордюри, подмяна на електрическите стълбове и лампи – с нови, засаждане на нови дървета.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments