В БАНСКО СЕ ПРОВЕЖДА МЕЖДУНАРОДЕН КУРС ЗА СПАСИТЕЛНИ КУЧЕТА

0
32
В последните дни на зимния туристически сезон, в Банско се провежда Международен обучителен курс за спасителни кучета.
От 10 до 14 април 2024 г., над тридесет водачи на спасителни кучета и инструктори ще работят на терен в ски зоната. Те ще тренират действия при лавинни нещастия, издирване на изгубени хора в планината и спасяване при земетресения и други бедствия, информира Атанас Уков – ръководител на Групата за спасяване с кучета на Планинската спасителна служба към Българския червен кръст.
В обучителния курс участват всички 20 водачи на кучета от България, както и водачи и инструктори от Чехия, Румъния и Словакия. Домакинството е поверено на Отряд Банско на ПСС като своеобразно признание за професионализма на спасителите от отряда и уважение към тях от страна на обществеността.
Международният курс е юбилеен, той е посветен на 50-годишнината от създаването на Групата за спасяване с кучета на ПСС. Пет десетилетия спасители и спасителни кучета се обучават и работят заедно за спасяване на човешкия живот – при лавинни инциденти, изгубени и пострадали в планината, бедствия и аварии в България и чужбина.
След четиридневното обучение на лавинния полигон на вр.Тодорка, към участниците в курса ще се присъединят и ветераните – бивши водачи на спасителни кучета, и други гости, чийто професионален път и призвание са свързани с планинското спасяване.
Може да бъде изображение с 1 човек, куче и текст, който гласи '6AHCKO INTERNATIONAL CYNOLOGY WORKSHOP PA3лOr ULEN BANSKO BULGARIA ね CRACETEAE EVRODOM SRACHTRAA Ford CASA KARINA neuy ving MOTO- MOTO PFOHE GARMIN WINNER PLUS natural nutrition- system ФoHAauиR MaHoл neйKoB u npиRTeли 6APRKOKA nexaHa ORGANIZER: Mountain rescue service to Bulgarian Red Cross; Search and rescue dog team LOCATION: Bansko, Bulgaria FROM: April 2024 TILL: 14 April 2024 TOPIC Avalanche search; rea search'
Всички реакции:

Енчо Чобанов и 54 други

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments