Евродепутатът Илхан Кючюк и кметът на Белица Радослав Ревански представят пред Европа историята на парка за танцуващи мечки

0
310
http://park.belitsa.com
Тази вечер в сърцето на Европа в Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутатът и председател на групата на Либералите идемократите – ALDE в ЕП, Илхан Кючюк се открива изложба на парка за мечки в Белица “Спасените: 20 години история”

Организатори на събитието – Илхан Кючук и кметът на Белица- Радослав Ревански

Посетителите могат да видят 20 пана с уникални снимки от тези 20 години, в които се вижда животът на мечките – отпреди да дойдат в парка, спасението им и настаняването им в парка. Това са 20 индивидуални съдби на мечки, които дават една картина за България и за това, как се е развила в последните 20 години
От 2007 година в България няма танцуващи мечки, за да обслужи живота на тези животни, паркът се развива непрекъснато, следвайки най-новите тенденции в отглеждането на диви животни. Той е разположен върху 120 дка. Като 100 дка са за мечките, разделен е главно на седем части.

От изключително значение е и постоянната работа и вложени ресурси – логистични,  финансови и др. от страна на кмета на Белица Радослав Ревански, който през последните почти десет години положи значими усилия за подобряване на инфраструктурата и достъпа до Парка за танцуващи мечки.
Това добави и огромна стойност към съществуващият забележителен парк, който се превръща в уникално място за Европа и света и ознаменува Белица в локация на място, където развитието и грижата за хора, животни, природа и др. е еднакво значима и важна.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments