С празнично тържество Защитено жилище за лица с физически увреждания и Дом за пълнолетни лица с физически увреждания отбелязаха Международния ден на хората с увреждания

0
76

С празнично тържество Защитено жилище за лица с физически увреждания и Дом за пълнолетни лица с физически увреждания отбелязаха Международния ден на хората с увреждания.
Днес екипът и потребители на защитеното жилище и дома в село Долно Драглище пяха, танцува и рецитираха стихове, с послание към всичко присъстващи- “Заслушай се! Вдигни очи! Подай ръка! Сбъдни една мечта!”. Специален музикален поздрав отправи Пенка Маркова, която изпълни “Отдавна хората говорят” и “Аз знам Българийо”, а заедно със Костадин Тодоров и “Ерменлио делио”. Стихове за светлинката на живота, вярата, надеждата и любовта рецитирана Георги Георгиев и Димитър Ламрев, а младежите от ЗЖЛФУ представиха сценка “Четирите пламъка” и танц за доброто.
Специални поздравления хората с увреждания и екипът, грижещ се за тях, получиха от кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев, които направи обръщение към своите приятели – да бъдат здрави, все тава весели и борбени.
Благодарности към всички гости, сред които бяха и адв. Иван Димитров (председател на Общински съвет-Разлог), инж. Гергана Костова (зам.-кмет на община Разлог), г-н Цветан Рабаджиев (кмет на село Долно Драглище) и други, отправи г-жа Гергана Попниколова (директор на ЗЖЛФУ и ДПЛФУ), припомняйки, че и хората с увреждания – с право заемат своето място сред обществото.
Програмата по повод Международния ден на хората с увреждания завърши със специални песни и народни хора, изпълнени от бабите от село Горно Драглище, които хванаха ръка за ръка всички участници в програмата и гости на събитието.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments