Зам.-кметът на Община Разлог г-н Христо Зайков взе участие в редовно заседание на Комисията по туризъм

0
127
Вчера по покана на председателя на комисията по туризъм към 49-тото Народно събрание г-жа Ертен Енисова, зам.-кметът на Община Разлог г-н Зайков, заедно с народни представители, областните управители на област Благоевград и София, кмета на община Банско, представители на министерства, браншови организации и концесионери, обсъди въпроси, касаещи предизвикателствата пред новия зимен туристически сезон.
На заседанието г-н Зайков насочи вниманието на народните представители към няколко належащи за решаване проблема, пред които са изправени местното население, представители на бизнеса, както и гостите на община Разлог.
Зам.-кметът повдигна темата, свързана с честото прекъсване на електрозахранването на територията на община Разлог. Поискано бе съдействие от комисията за предприемане на действия от електроразпределителното дружество за подобряване инфраструктурата и обслужващите мощности.
Представителят на Община Разлог подчерта също необходимостта от предприемане на спешни мерки от страна на държавата – за ограничаване възможностите за получаване на обезщетения по т.нар. „френска борса“. Тази практика е сериозен проблем пред работодателите и противоречи на приетата политика от страна на правителството за „изсветляване“ на доходите в туристическия бранш.
По време на срещата г-н Зайков представи и идеята – общините Разлог и Банско да се свържат с велоалеи, като същевременно прикани народните представители да предприемат действия в насока осигуряване на възможности за дотиране от държавата на екологично чист автобусен транспорт. От своя страна част от народните представители заявиха, че ще положат усилия предложенията да намерят място в държавната политика в сектора.
Зам.-кметът насочи вниманието на комисията към състоянието на амортизираната ВиК – инфраструктура, определените цени на водата, както и необходимостта от преразглеждане на ролята на ВиК Асоциациите. С проблемите в сектора се ангажира пряко г-жа Мария Димова (областен управител на област Благоевград), като първоначалните действия от нейна страна се насочват към провеждане на обща среща с представители на всички общински администрации от областта.
Може да бъде изображение с 10 души и текстово съобщение
Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments