24 май – Денят на славянската писменост и българската просвета и култура тази година ще бъде отбелязан тържествено в гр. Гоце Делчев

0
131
24 май – Денят на славянската писменост и българската просвета и култура тази година ще бъде отбелязан тържествено в гр. Гоце Делчев.
По повод най-българския празник, Община Гоце Делчев и учебните заведения в града организират традиционно празнично шествие, което ще тръгне в 11.00 часа от площад „Гоце Делчев”. То ще премине през улица „Търговска” и ще завърши на площад „Македония” пред Дома на културата.
Шествието ще бъде водено от военен духов оркестър и в него по традиция ще участват кметът на общината, заместник-кметовете, Неврокопският митрополит Серафим, председателят на Общинския съвет, общински съветници, випускници, изявени и доказани професионалисти в различни области, които са родом от Гоце Делчев, както и гости.
Празничната програма по повод 24 май ще започне в 11.30 часа на площад „Македония” пред Дома на културата. По време на нея ще бъдат наградени изявени учители и ученици от учебните и детски заведения в общината.
След това, празникът ще продължи с концерт на местни групи и изпълнители.
Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments