В ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ – 17 МАЙ, В БАНСКО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВТОРО НАЦИОНАЛНО ШАХМАТНО ТУРНЕ „АСЕНЕВЦИ“

0
176
Банско отново ще бъде домакин на най-мащабното шахматно събитие – Национално шахматно турне „Асеневци“. То ще се проведе в деня на българския спорт – 17 май, от 15:00 часа в тържествена зала на НЧ „Никола Вапцаров – 1894“.
Турнето преминава през 30 града из цяла България. Организира се от Шахматен клуб “Асеневци“ гр. Велико Търново, съвместно с община Банско. Каузата на проекта е да популяризира шахмата и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно.
Многократният шампион на България и професионален треньор Даян Нинов ще разкаже на участниците легендата за шахмата и ще ги запознае с правилата на играта. Предвидени са отборни игри, които ще поставят на изпитание бързината, концентрацията, креативността на състезателите, както и индивидуални съревнования с въпроси.
В 16:15 часа ще започне сеанс на едновременна игра срещу шампионите Даян Нинов и Донка Шивачева. Победителите ще получат атрактивни награди. Всички участници ще получат ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат, под ръководството на професионални треньори.
На финала ще се проведе турнир, а успешно преминалите през този етап от обучението ще получат сертификати.
Бъдете част от най-мащабното шахматно събитие в България!
Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments