Заместник-кметът Костадин Атанасов за административните и социалните услуги, които Община Банско предоставя на хора от общината, с диагноза инсулт и афазия

0
228

Община Банско застава отново зад пострадалите от инсулт и техните близки, като се присъединява към Националната кампания „Живот след инсулт“ по повод Европейския ден за информираност за инсулта. Кампанията се организира от Асоциацията за инсулт и афазия, с която ръководството на общината успешно си партнира в последните две години, работейки за намаляване негативното въздействие на инсулта върху българското общество.

Всички услуги, които предлага Община Банско, са достъпни и за хора с увреждания. Ръководството на курортния град се солидаризира с нарастващия брой български общини, подкрепящи каузата. Поредната съвместна инициатива на Общината и Асоциацията за инсулт и афазия е стартирането на Регионалната група за взаимопомощ след инсулт в социалните мрежи. Всеки пострадал от инсулт, неговите близки и хората, които го обгрижват, могат да се регистрират във фейсбук групата на адрес: stroke.bg.blagoevgrad.help.

Защо е важно хората, преживели инсулт, да получат институционална подкрепа, за да могат да живеят пълноценно и достойно, чуйте разговора на Мария Благоева с Костадин Атанасов, заместник-кмет по социалните дейности в Община Банско.
https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101821891/obshtinite-bansko-i-goce-delchev-s-podkrepa-kam-horata-s-insult

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments