МУСТАФА КАРАДАЙЪ НА ВЪЗПОМЕНАТЕЛЕН МИТИНГ В БРЕЗНИЦА: ГЕРОИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ИМАТ НУЖДА ОТ ДОСТОЙНО МЯСТО В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ

0
136

Събрали сме се, за да отдадем почит на героите, които дадоха свободата си, които се бориха за чест и достойнство, които се бориха за нашата идентичност и демокрацията. Това заяви председателят на ДПС на възпоменателен митинг, който препълни площада в гоцеделчевското село Брезница. В него участваха заместник-председателят на партията и втори в листата на ДПС за Благоевград Йордан Цонев, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов. Възпоменателният митинг, посветен на 50-годишнината от събитията през 1973 г., почете паметта на жертвите на т.нар. “възродителен процес”.

Това е нашата история. Освен жертви има и ранени, които платиха със здравето си, има и други, които платиха със свободата си, лежаха по затворите, бяха разселвани, заяви Карадайъ. Той заяви с огорчение, че вече са минали 50 години, а това не се знае от обществеността от България.
Срамно е, че тези грозни събития не успяха да заемат достойно място в учебниците по история, за да може следващите поколения да ги знаят и никога повече да не се изживяват наново, заяви лидерът на ДПС.
Премълчавайки тези събития, асоциацията, която се събужда, е, че ние се срамуваме от нашата история. Затова ясно заявяваме: Независимо кой ще се опитва да преиначава тази наша история, ние всяка година ще бъдем на тези площади, за да почитаме паметта на героите на българската демокрация и свобода, каза още Карадайъ. И добави: “Ние ще сме тук, за да отдаваме почит на героите на демокрацията, а не за мъст. Последните 33 години доказахме, че философията на ДПС не е реваншизъм, а е заедността, така както д-р Ахмед Доган ни го завеща.”.Гордеем се с българския етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган и в чиято основа стои философията на заедността, припомни Карадайъ.
Той заяви още, че тази година възпоменателните митинги съвпадат и със свещения месец Рамазан – времето за милосърдие, опрощение, обединение, състрадание, както и с поредните избори, пети за последните 2 години.

Той заяви още, че тази година възпоменателните митинги съвпадат и със свещения месец Рамазан – времето за милосърдие, опрощение, обединение, състрадание, както и с поредните избори, пети за последните 2 години.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments