Модерно и иновативно обучение за специалисти започва в Немската клиника в Гоце Делчев

0
34
В Немската клиника в град Гоце Делчев стартира проект ЕТ4care.eu за обучение, което цели да достигне до медицински специалисти, до хора, които полагат грижи за лежащо болни, както и до работещите в социалните услуги за хора с различни увреждания.
Идеята е,  да бъдат обучени от квалифицирани специалисти в областта на лечението на хронични рани и тези умения и знания да намерят практическо приложение. Специалисти от Германия – експерти по лечение на рани заедно с български лекари, които са част от Немската клиника избраха за старт на този пилотен проект град Гоце Делчев.
На информационно събитие на което присъства кметът на община Гоце Делчев, Саит Иброш – зам.кмет, д-р Петър Филибев – управител на Общинската болница, доктор Хаджиев – идеолог на проекта, както и г-н Йост Щалшмид – председател на чуждестранна помощ за Източна Европа в Германия и председател на Управителния съвет на Фондация “Символ на любовта”, както и представители на Ротари клуб Витен – Хохенстейн бе представено това електронно обучение. На събитието присъстваха също медицински специалисти, лекари, представители на социалните услуги и дирекция “Социално подпомагане” в град Гоце Делчев.
“Ако пилотният проект върви успешно и работи, ще го предложим на други места и държави, както и на други езици. Във времето на електронните платформи, няма значение коя е държавата, на какъв език ще говорим или културният произход – важна е темата!” – с тези думи г-н Щалшмид подари на България нова възможност за повишаване експертизата на медицинските специалисти. “Щастливи сме чрез Немската клиника в нашия град да бъдем участници в такъв голям проект. Благодарим, че продължавате да носите надежда” – бяха думите на г-н Москов, кмет на община Гоце Делчев.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments