С мисъл и отговорно отношение за доброто бъдеще на МБАЛ Разлог

0
101

По повод изпратеното писмо до община Разлог и др. институции в което се изразява позиция против избраната от Общинския съвет в Разлог комисия за избор на нов управител на болницата в Разлог Вр.И.д. кмет инж. Венцислав Гърменов изрази следната позиция.:

Комисията за избор на управител на МБАЛ Разлог е гласувана след подробно обсъждане на заседание на местния парламент. 
Председателят и членовете на комисията са предложение на съветници, според които, това е най-добрият вариант за безпристрастен, обективен избор на ръководител на здравното заведение в Разлог.
Ръководещият комисията макар и млад, като житейски опит е доказан професионалист лекар, който се ползва с отлично доверие в медицинските кръгове у нас и в изтъкнати медицински центрове и болници в Европа и има отлична професионална експертиза. Носител на приз Златен Хипократ, автор на публикации в изтъкнати издания в сферата на хуманитарната медицина.

Член на комисията е и директорът на РЗИ Благоевград, както и други доказани в своята област специалисти.
С оглед запазване на максимална прозрачност при взимане на решение, нека на този етап направим нужното комисията да не бъде обременявана със странични мнения, за се вземе най-правилното решение за директор на      МБАЛ Разлог.

Изключително важно е специалистите да проведат едно добро, подробно и аргументирано събеседване с тримата кандидати подали документи, и нека обществеността и съсловието медици в Разлог НЕ забравят, че каквото и да бъде взето, като решение то трябва да се утвърди и изпълни след решение на общинския съвет, който е принципал на здравното заведение.     
Общинският съвет може да не одобри направеното предложение от комисията по избор, и да се стигне до номиниране на нова комисия и начало на процедурата.
А кадровият потенциал на болницата в Разлог е сериозен проблем.
От години в Бюрото по труда в Разлог ежеседмично се обновяват обяви за търсене на лекари по всички основни специалности, както и среден медицински персонал и др.
Ето защо е много важно комисията по избор на управител на МБАЛ Разлог да може да работи спокойно, без натиск, без напрежение и оказван натиск, за да бъде проведен един спокоен, аргументиран избор, събеседване с кандидатите и отново – окончателното решение на база на направеното предложение ще бъде взето от Общински съвет гр. Разлог.
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments