На Еньовден децата на Разлог сред магията на природата и посланието на историята

0
132

Историческият музей в Разлог е истински пазител на традициите, стожер на обичаи и екипът все така с много ентусиазъм и посветеност предава на младите и децата посланието за приемственост, за надежда и единение.
Децата са цветята на земята! Пъстри, усмихнати, весели, бодливи, красиви, мили – децата на Разлог, които с много ентусиазъм и желание участват в летните занимания организирани занимания организирани от Исторически музей гр. Разлог днес бяха част от един прекрасен празник посветен на Еньовден. В съчетание с традиции, обичаи, обреди и познаване на родния край и история малчуганите от Лятната академия на музея в Разлог посетиха открит археологически обект Писаната църква край Разлог, набраха билки, и истински се забавляваха сред природата.
Инициативата бе на директорът на музея г-жа Христина Манова, която в партньорство със специалисти от Центъра за обществена подкрепа и обществени възпитатели към МКБППМН превърнаха днешния ден в истински магичен празник.
На Писаната църква г-жа Манова запозна децата с много интересни факти около музейния обект, които са белег за богатото историческо минало на Разлог, за традициите на днешния ден, за лековитата сила на билките и посланието на Еньовден. Заедно  с приятелите от Центъра за обществена подкрепа и обществени възпитатели децата набраха пъстри и прекрасни букети, като самите тях, завързаха ги с червен конец, за да са здрави, весели и игриви, събраха растения за хербарии, и весело и дружно се забавляваха. „Хубава си моя горо“, „Зелени сини планини“ и други обичани песни изпяха деца и възрастни споделяйки радостта от това – на Еньовден сред красивата природа в подножието на Пирин, където земя, гора, планина и вода дават живот, сила, и послание за вечност и единение.

 

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments