БОГАТА И ИНТЕРЕСНА КУЛТУРНА ПРОГРАМА ОРГАНИЗИРАТ ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР БАНСКО И ОБЩИНА БАНСКО

0
130

След приключване на един изключително успешен зимен сезон амбицията и желанието на общината в партньорство с местните културни институции, самодейни клубове и състави, туристически бизнес, спорт да покажат възможностите на Банско за целогодишен туризъм, като поканят гостите да посетят различните инициативи.  Гостите на града ще имат възможност да се докоснат до богатото културно-историческо наследство на района, да посетят организираните от Музейния комплекс еднодневни турове до археологически комплекс „Свети Никола“, да се забавляват с музикално-сценичните прояви, които представят духа на уникално Банско.

Банско е и много други неща, освен ски, планина  и природа.
Банско е обичана дестинация и през лятото, когато стотици гости идват за отдих, почивка и отпуск. За тях и жителите на Банско, които са неодтелима част от местния бит и колорит е подготвен богат културен афиш, който наистина представя за всекиго по нещо. За любителите на фолклора, за почитателите на операта и киното, за спортисти от висок клас, за кулинарните мераклии.

Всички, които изберат Банско за кратък или по-дълъг отдих през Лято 2022, ще имат възможност да включат в почивката си разнообразни дейности от местния бит и култура, характерни за различни епохи.

В подготвената програма от общинския Туристически информационен център, Музейния комплекс и читалище „Никола Вапцаров – 1894” има богат избор от демонстрации на бански занаяти като тъкане на разбой, плетене на шушони, предене, пресукване, дърворезба, изработване на сувенири от текстил и други. В приказно красивата обстановка на Веляновата къща, на любимите на всички бански разкръстици, под стрехите на вековни къщи-крепости и на слънчевия площад до църквата любознателните гости на Банско не само ще гледат майсторите, но ще имат възможност и да се научат на занаят под вещото им ръководство.

 

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments