В Разлог продължава инициативата на музея посветена на любима местна традиция – Бабинден

0
335
В навечерието на Бабинден – обичана дълголетна традиция в Разлог в почит на семейството и продължението на рода, Исторически музей гр. Разлог продължава реализацията на чудесна инициатива, която има за цел да ознаменува и разкаже в снимки историята на традициите съпътстващи Бабинден в Разлог.

Жителите на града показаха интерес и се включиха с готовност и много радост в кампанията обявена от Исторически музей, за събиране на снимки от провеждането на Бабин ден през 50- те, 60- те, 70-те и 80- те години на двайсети век. Местните хора предоставят изключително знаменателен снимков материал, който е чудесен фото разказ за един от най-обичаните празници на Разлог.

Според идеята на директорът на музея инициативата има за цел да бъде подредена специална изложба, която да разкаже със запазени фотоси някои от най-скъпите семейни моменти – раждането на дете, отбелязване на традицията за отдаване на специална почит за лекари и акушери, за бабите, които с любов и отдаденост поемат първата грижа за новороденото.

„Много хора подкрепиха това, което предприехме, и продължават да ни донасят снимков материал. Затова решихме да удължим срокът за събиране до 18 февруари 2022 г. и да подготвим една по-голяма изложба за 8 март 2022 г., посветена на жената от Разлог – майка и баба – стожер на семейното огнище и дом“
,  каза директорът на музея Христина Манова и изрази благодарност за предоставените автентични снимки от семейства от града, някои от които датират от 1978 г.
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments