Завърши ремонтът на водохващането в село Горно Дряново – община Гърмен, съобщи кметът Ибрахим Пингов

0
135

Завърши ремонтът на водохващането в село Горно Дряново – община Гърмен, съобщи кметът на селото Ибрахим Пингов.

След поройните дъждове беше отнесено водохващането в местността „Ряка“.
Това наложи спешен и голям ремонт. При изпълнение на възстановителните дейности е прокопано ново корито на реката, и досега поставените външно маркучи, които замръзваха всяка година при по-ниски температури вече са закопани на дълбочина един метър.

Старото водохващане, което вече не функционираше е  заменено от пет кубиков резервоар, до който влизат две дренажни тръби ф75 от извора зад майката, един маркуч 1 цол, който идва от извор под вилата на „Джина“.

Намиращото се там старо водохващане, което с времето е било задръстено от листна и земна маса и е било пресъхнало е възстановено.

 „Лошите метеорологични условия и скалистият терен доста затрудниха работата, но с доста усилия и упоритост успяхме да направим ремонта така, че да има ефект и трайно решение на проблема“, коментира кметът на Горно Дряново Ибрахим Пингов.
Той изрази и благодарност към кмета на общината Феим Иса за съдействието за отпуснатите средства, както и към бизнесмена и собственик на хотел Бисер Пехливанов,  за дарения от него резервоар за вода с вместимост 5000 литра, който е изключително необходим при ремонта на водопровода. Резервоарът ще послужи за събиране на резерв от вода, повишаване на налягането и утаяване на водата.
За да бъде възстановено водохващането в Горно Дряново десетки работници от кметството работиха при ниски температури, както и през почивните дни.

 

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments